Boerderij, kaasmakerij, landgoedwinkel & brasserie

Landgoed Kaamps is een melkveehouderij waar u kunt zien op welke wijze er vandaag de dag op een boerenbedrijf wordt gewerkt en hoe van de melk verschillende boer Herbert kaas- en zuivelproducten worden gemaakt.

Midden in Twente ligt Landgoed Kaamps in het kleine dorpje Deurningen. Hier is het waar de kazen van Boer’n Trots gemaakt worden. Herbert, de boer, streeft naar een zo duurzaam mogelijk landgoed. Sinds 1985 wordt op het bijna 100 jaar oude landgoed kaas gemaakt. Herbert gebruikt de melk van zijn eigen koeien waardoor deze melk supervers verwerkt wordt tot kaas.

Boerderij bezoeken

Landgoed Kaamps opent graag haar deuren om jou kennis te laten maken met een modern boerenbedrijf. Leer hoe er vandaag de dag op een kaasboerderij wordt gewerkt én hoe op ambachtelijke wijze kaas wordt gemaakt.

De belevingsboulevard is toegankelijk voor iedereen en is gratis te bezoeken. Je kijkt mee in de stallen, bij de kaasmakerij en bij de kaasopslag. Het hele proces van gras tot kaas wordt hiermee in beeld gebracht. Leerzaam én leuk!

Daarnaast zijn er georganiseerde rondleidingen mogelijk:

Inlooprondleiding

In de zomerperiode, van mei t/m oktober, is er iedere dinsdag een inlooprondleiding. Deze start om 10.00 uur en duurt 1,5 uur. Vooraf reserveren is niet nodig. Kosten zijn €5,75 voor volwassenen en €2,95 voor kinderen (inclusief drinken en kaasproeven). Ook kunnen er rondleidingen worden gegeven op afspraak.

Informatie

Locatie: Vliegveldstraat 4a, 7561 AT Deurningen
Website: Boerderij Kaamps