“Hier is mijn nieuwe heim, Othmarheim!
En dit is van nu af aan mijn bier,
Othmar Bier!”

In 1999 is Ootmarsummer Bierbrouwerij Heupink & Co opgericht met als doel de oeroude biercultuur van en rond Ootmarsum nieuw leven in te blazen. De oudste bronnen zijn geraadpleegd en bestudeerd om een bier te creëren dat het dragen van de koningsnaam Othmar volledig waardig is.

Ambachtelijke Bierbrouwerij

Vandaag de dag wordt er in de bouwerij uitsluitend gebrouwen volgens het Duitse “Reinheitsgebot”, waardoor er natuurlijke bieren ontstaan. Een koperen brouwhuis met een capaciteit van 10 hectoliter en een professionele afvul- en etiketteerlijn zorgen ervoor dat ambachtelijke bieren op een professionele wijze worden gebrouwen.

Smaakvolle Bieren – Leer & Proef!

Ervaar de inspirerende, educatieve en smaakvolle bier tour. Onder leiding van één van de brouwmeesters wordt u meegenomen langs de verschillende brouwprocessen. U krijgt uitgebreid de tijd om het brouwproces te bekijken, ruiken en te proeven. U krijgt uitleg over de historie en u zult naderhand begrijpen wat Othmar bier zo speciaal maakt.

U vindt onze brouwerij centraal op het Commanderieplein in Ootmarsum. Een nieuwe bruisende plek waar historie, cultuur en natuur hand en hand gaan.  U start en eindigt  de tour in de prachtige Gasterij Oatmössche. Daar vindt u ook de start van het brouwproces dat plaats vind in onze grote koperen brouwketel.

Uiteraard kunt u naderhand genieten van de  verschillende bieren en (bier)gerechten en andere heerlijke dranken en gerechten.

De tijdsduur van de bier tour is ca 1 uur.
De kosten zijn  € 8,- per persoon met een minimum van € 80,-

Reserveren doet u door te bellen met Gasterij Oatmössche, 0541-291330

 

Informatie

Locatie: Commanderieplein 6, 7631 EA Ootmarsum
Website: Othmar bierbrouwerij
Reserveringen: Bier tour – rondleiding